Pilates

Pilates is een fysieke en mentale training die de nadruk legt op het versterken van het hele lichaam.

Elke beweging is erop gericht om de spieren te versterken, te rekken, de gewrichten los te maken en spanning weg te nemen. Zo wordt er intensief gewerkt aan verbetering van lichaamshouding, ademhaling en beweging.
Vanuit het centrum van de romp worden alle bewegingen geactiveerd. Met name vanuit de dwarse buikspieren. Als deze spieren sterk genoeg zijn vormen ze een korset rondom de ruggengraat. Hierdoor is de rug beter beschermd bij alle bewegingen.

De serie grond-oefeningen worden uitgevoerd op de mat en hebben een goede uitgebalanceerde volgorde met een lage moeilijkheidsgraad. Pilates kan daarom door iedereen worden beoefend, ook bij lichamelijke klachten.

De methode helpt je een bewust en gezond zelfbeeld te ontwikkelen. Met als belangrijkste doel dat je je goed en sterk voelt in je eigen lichaam.

Wie was Pilates?

De methode is uitgedacht door Joseph Hubertus Pilates.
Deze man was een Duitse emigrant die in 1926 emigreerde naar Amerika. Als turner en bokser had hij nieuwe ideeën over wat een goede lichamelijke conditie is en hoe je het beste na letsel kunt revalideren. In de 1e wereldoorlog werd hij verpleger in het leger en rustte een ziekenhuisbed uit met allerlei voorzieningen om mensen sneller te laten herstellen.
Dit ontwikkelde zich later uit tot een nieuwe oefenmethode die hij ‘The art of contrology’ noemde, maar in de volksmond werd dit uiteindelijk Pilates.

Praktische informatie:

De Pilates matlessen worden gegeven volgens de authentieke methode op basis- en intermediate niveau.

Alleen individuele sessies op afspraak te boeken.

Trek loszittende kleding aan en neem een grote badhanddoek mee.

Comments are closed.