Stress Release


Stress release is een methode om geblokkeerde emoties te neutraliseren.

Ieder mens heeft in meer of mindere mate stress. Dit kan variëren van lichte spanning tot zeer grote spanningen. Niet alle stress is echter slecht te noemen. Zo kun je stress verdelen in positieve en negatieve spanning.
Positieve of gezonde spanning wordt ook wel eustress genoemd. Dit heeft een positief effect op lichaam en geest. B.v. Iets of iemand maakt je blij of geeft je een vreugdevol en goed gevoel.
Negatieve spanning wordt ook wel distress genoemd en dit kan wel een negatief effect hebben op je lichaam of je geest.

Als je stress niet goed kunt ontladen wordt deze energie opgeslagen in het lichaam en kun je er last van krijgen of zelfs ziek worden. Emotioneel uit zich dat b.v. in zenuwachtig zijn, je onrustig, boos, agressief, angstig of zelfs depressief voelen. Fysiek kan zich dat op tal van manieren uiten b.v. hoge bloeddruk, allergieën, huidproblemen, hyperventilatie, ziekten als kanker, diabetes en vele anderen.
Het kan dus erg belangrijk zijn om de negatieve lading van spanning af te halen. Dat kan met de stress release technieken.

De stress release technieken maken gebruik van spiertesten vanuit de Touch for Health. Hiermee wordt het duidelijk waar stress wordt opgeslagen in het lichaam.
De methode helpt je verder om de negatieve over-energie te neutraliseren en los te laten. Dat loslaten werkt op alle fronten bevrijdend. De geest wordt rustiger en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Deze techniek werkt ook heel goed voor of tijdens andere therapievormen. Door eerst te ontstressen kan elke volgende therapie nog beter zijn werk doen.

Oorsprong

Deze methode is ontdekt door Wayne Topping, Ph.D., L.M.T. Geboren in Nieuw Zeeland. Sinds 1980 geeft hij cursussen in stressregulering, het overwinnen van leerproblemen, biokinesiologie, Touch for Health en persoonlijkheidskenmerken in relatie tot ziek zijn.

Praktische informatie

Een consult duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Behandelingen alleen op afspraak.

Comments are closed.