Coaching en individuele begeleiding

Omgaan met onrust en stress
Zelfinzicht
Intuïtieve ontwikkeling
Omgaan met hooggevoeligheid
Levensvragen

Op je levensweg kun je af en toe op een kruispunt komen waarin je het misschien even niet meer zo goed weet of vast loopt in je gedachten. Als je die onrust ervaart dan kan het fijn zijn hierover van gedachten te wisselen.

Onrust en stress worden vaak veroorzaakt door onderliggende overtuigingen, patronen of oordelen die niet kloppen met de werkelijkheid. Dit kan een oorzaak zijn waardoor je vast loopt in je denken. Ook de drukte van alle dag en traumatische ervaringen kunnen je mind vertroebelen. Emoties en onrustige gevoelens kunnen dan een negatieve invloed krijgen op je dagelijkse bestaan en je levensvreugde.
Onder deze emoties gaan diepere gevoelens of patronen schuil die je misschien niet meteen helder hebt, of helder kunt krijgen. Je kunt deze gevoelens dan ook niet zo goed verwerken. Het is daarom belangrijk inzicht te krijgen in deze patronen, gevoelens, overtuigingen of oordelen, om ze op een goede manier los te kunnen gaan laten.

Er zijn vele technieken om inzicht te krijgen in wat er speelt. Als eerste is het goed om te leren accepteren dat deze gevoelens er helemaal mogen zijn. Meestal willen we niet voelen wat er wél is. We zijn dan in strijd met de realiteit. De emotie of stress is juist een boodschapper die jou iets wil vertellen wat er diep in je leeft. Het maakt je duidelijk wat gezien en gevoeld wil worden. Het staat je in de weg om vanuit je hart te leven.

Dieper en eerlijk zelf-onderzoek kan je helpen deze emotie te zien, te voelen en te doorvoelen. Pas wanneer een emotie of gevoel echt goed is doorvoelt, kan het verwerkt worden. Ze zijn dan niet langer meer nodig en zullen jou los laten.
Wat dan overblijft is levens-wijsheid… inzicht… een mooi leermoment… ruimte… en de geblokkeerde levensenergie kan weer stromen. De verbinding met jezelf wordt sterker en dat zal je meer innerlijke rust en levensvreugde geven.

Er zijn diverse technieken om grip te krijgen op deze onderliggende gevoelens, overtuigingen en patronen. Vaak wordt er in een gesprek al snel veel helder.
Handvatten zullen worden aangereikt.
Een hele verhelderende manier om mee te werken is de methode van Byron Katie, the Work. Deze methode is erop gericht om vaste overtuigingen te onderzoeken en te transformeren. Het leert je op een andere manier kijken naar de werkelijkheid.

Verder kan er worden gewerkt met Yoga, mindfulness, of ademsessies.
Een coachwandeling in de natuur behoort ook tot de mogelijkheden.
Er zijn heel veel verschillende wegen die kunnen leiden naar jouw innerlijke rust.

Graag wil ik met je meekijken of ik hierin wat voor je kan betekenen. Vanuit mijn eigen levenservaring, hooggevoeligheid, opleidingen, werkervaring, bewustwording en zelfinzicht, is er genoeg bagage om je op jouw kruispunt te kunnen bijstaan.

Wil je een kennismakingsgesprek of informatie? Je bent meer dan welkom!

In een kennismakingsgesprek kun je afstemmen of ik de juiste persoon voor je ben, waarbij je je veilig voelt om je in vertrouwen open te stellen. Dit gesprek is gratis.

Via een intakegesprek gaan we dieper kijken wat er speelt en welke methode het beste bij je aansluit. We gaan dan gelijk al aan de slag.
Zijn er meerdere afspraken nodig dan is er, in overleg, een vervolg.

Mijn sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Ik werk alleen individueel of in een kleine groep, en alleen op afspraak.

Comments are closed.